Kattsmali

– E vart it riktit kattsmal po lokaalin po smoåtiiman.

– Det blev ett riktigt slagsmål på lokalen fram på småtimmarna.

Man får väl anta att kattsmali har sitt ursprung i slagsmål frassar (hankatter) emellan.  Det kan gå ganska vilt till, ackompanjerat av högljutt ålvas.  Kattsmali syftar ändå på slagsmål kvinnor emellan – jämför engelskans cat fight.

Senare har innebörden av kattsmali ändrats så att det kan innefatta även andra incidenter som för med sig en del trassel.  Vår förra frass var väldigt företagsam som liten och fick för sig att klättra upp i julgranen med den följd att den välte med ett brak.  Julgransbollar och ljus flög i golvet och vatten rann ut ur foten.  He va it riktit kattsmal.  Efter det har vi alltid granen fastbunden i en krok i taket.

I år har vi en ny liten vildbasare till frass, som hittar på en hel massa hyss, så vi var beredda på det värsta vad julgranen beträffar.  Bollarna sitter högt upp och bandet i kroken är stadigare än vanligt.  Underligt nog har frassin kanppt rört granen, men alla grönväxter som står på golvet har blivit utgrävda.  Nu har de alla fått en kjol av tyg runt stam och kruka.

Bild på årets gran som saknar bollar nertill.

2014-12-22 19.54.35

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s