Treesmatjin

Om man sitter för länge på en hård trästol eller ännu värre, på en träbänk utan ryggstöd är det lätt att få treesmatjin i assoli elo tä baak.  Bakdelen domnar liksom bort och det känns av ett bra tag sedan man stigit upp också.  Det har ju på senare tid varit mycket tal om att vi sitter alldeles för mycket, vilket inte är bra för hälsan.  Vissa företag tillhandahåller därför höj- och sänkbara skrivbord som man kan stå och arbeta vid.  Då får man garanterat inte treesmatjin tä baak och bränner dessutom extrakalorier jämfört med att arbeta sittande.

Våra barn och unga har också blivit alltmera stillasittande, även på fritiden.  Läste häromdagen att man i någon skola experimenterat med att barnen fick stå vid sina pulpeter och skriva på stolen, som ställdes ovanpå pulpeten.  Det verkar lite bökigt och stökigt, men kanske inte så dum idé i alla fall.  Kanske inte för att undvika treesmatjin, utan för att reducera antalet timmar i sittande ställning.

Om man är med om något långtråkigt evenemang kan man också fo treesmatjin – i överförd bemärkelse.  Det känns bara allmänt jobbigt och man bli uttråkad, det smakar trä.

 

 

Annonser

2 thoughts on “Treesmatjin

 1. bgportfors

  Jag har en ”ståkateder” i jobbet,ett högt ovalt bord på hjul. Jag står gärna och arbetar emellanåt. Tror faktiskt det skulle vara bra för barnen att ibland kunna stå och jobba.

  Gilla

  Svara
 2. kicki53 Inläggets författare

  Ståkateder låter bra. Där kan du ha dina böcker och papper i lämplig höjd också. Det är ju ändå sällan man sitter som lärare, för det mesta blir det att jag står vid tavlan eller går omkring i klassen och hjälper där det behövs. Ibland kan jag halvsitta på en pulpet framme i klassen.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s