Tasmas oåv

Om höstarna är det en hel del som brukar tasmas oåv, som trädgårdsivern, villalivet och fotbollssäsongen .  Om e tasmas oåv avtar det så småningom,  kanske ända tills e vaal ti assit.

Olika verksamheter kan tasmas oåv, som Kiisk sondasskoola där norröver.  Min före detta kollega brukade allt emellanåt berätta om den.  Vi skulle visserligen säga såndasskåolan.  Det är nog inte bara i Kiisk som an ha tasmast oåv.

När man går ut skolan är det brukligt att man lovar att hålla ihop för alltid, men tiden går och till slut tasmas e bårt.

När det gäller affärslivet kan kundtillströmningen, efterfrågan eller orderstocken tasmas oåv, vilket kan få  förödande konsekvenser för de anställda.

Nyårslöften hör också till den kategori som tasmas oåv.  Löften om att motionera, gå ner i vikt eller sluta röka tasmas oåv och så fortsätter man bara som förr.

Allt detta sammantaget låter så resignerat, men i de flesta fall kommer något nytt i stället,  som fångar intresset eller väcker en ny gnista.  Åm vi levä ti voårin, som man brukade säga förr.

Annonser

7 thoughts on “Tasmas oåv

  1. PJ

    Gamla farsgubben använde ordet så jag känner till det men själv använder jag det sällan eller aldrig. Minns jag inte fel så var det ofta i samband med väderlek som han använde ordet.

    Gilla

    Svara
  2. Ping: Gamla talesätt och dialektord » Blog Archive » I all vääd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s