Messåmasflickona

I slutet av 60-talet var det tradition att rösta fram in messåmasflicko i ÖP.  Tyvärr minns jag inte hur länge traditionen levde kvar, men ett antal flickor hann nog passera revy.  Jag hittade en kavalkad av sidor från äldre nummer av ÖP på nätet.  Där råkade finnas en sida om just messåmasflickonahttps://picasaweb.google.com/sou.op.peter/PNostalgiSterbottniskaPosten40R19682008#5197941140497878450

När man spänner ögonen ordentligt syns ett par bekanta ansikten från våra trakter.  Man skulle skicka in röstsedeln som finns nertill på sidan. Messåmasvakona var stora tillställningar med mycket publik på den tiden och där skedde den högtidliga kröningen av messåmasflickon.   Jag kommer ihåg att det skedde i Oravais någon gång.

2 thoughts on “Messåmasflickona

 1. PJ

  Tänk, det har jag helt glömt bort. Hade flickorna faktiskt dessa frisyrer när vi var unga? Det ser så annorlunda och lite gammalmodigt ut. Själv minns jag bara att pojkarna hade långt hår men det var kanske en bit in på 70-talet.

  Gilla

  Svara
 2. kicki Inläggets författare

  Sådana frisyrer var det på den tiden. Lite väl tantigt på unga flickor, kan man ju tycka. Men ett par år senare blev det nog också vanligt med långt,utsläppt hår.
  Pojkarna skulle också ha långt,Beatlesispirerat hår.
  Ser åtminstone en Karvatflicka, en Rökiöflicka och en Koskö/Kvevlaxflicka på bilderna.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s