Tiidimåot

Dags för ett småord igen.  Vi har nu haft en period med kalla nätter när vi egentligen skulle vilja se lite vårtecken.  Då har vi lätt för att börja gnälla över vädret, även om vintern i övrigt varit ganska normal.

Då vi betänker hur vintern 2010-2011 var,  med ihållande perioder med temperaturer neråt 30 grader, så har vi haft en behaglig vinter tiidimåotTiidimåot betyder ungefär jämfört med det.  Dehäär e no it naa he tiidimåot, brukar vi säga.  Så kan vi sedan vara på lite bättre humör en stund.

I Sydeuropa har man det tufft med stor arbetslöshet och ekonomiska svårigheter.  Tiidimåot har vi  det ganska bra.  Allt är relativt.

Annonser

6 thoughts on “Tiidimåot

 1. GO

  Det här är en ordsammansättning som jag konstigt nog aldrig hört förut. Jag skulle ha skilt på orden och sagt: Dehäär e no it na måot tiidigari år.

  Gilla

  Svara
 2. kicki Inläggets författare

  Ja, så kan man också säga. Lite konstigt att du som vööbåov inte har hört tiidimåot, i alla fall. Men flera gånger har konstaterats här på min blogg att dialekten varierar från by till by inom samma kommun.

  Gilla

  Svara
 3. kicki Inläggets författare

  Var tvungen att konsultera min man och han påstår att ordet även används i hans hemkommun Oravais. Började nästan fundera om jag hittat på ett eget ord:)

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s