Klåmsin å vigolant

Do siir klåmsin uot tå do håppar i boåtin!  Nåja, vem ser nu inte lite klumpig ut när man hoppar i en båt?  Den som är klåmsin är ofta både klumpig, storväxt eller överviktig.  Motsatsen till klåmsin kunde vara vigolant.  En vigolant person rör sig smidigt och tar sig med lätthet fram även i oländig terräng.   Även äldre människor kan vara vigolant för sin ålder, medan en ung person också kan se klåmsin ut.

Annonser

9 thoughts on “Klåmsin å vigolant

 1. måsa-mållon

  ”Klåmsin” använder vi också då vi får väldigt kallt . ”Ja vaart så klåmsin om hendrin/fuötrin.”Vigolant används på samma sätt som hos er.

  Gilla

  Svara
 2. PJ

  Jag tycker att ordet vigolant har fått en renässans. Jag föreställer mig att vigolant är en kombination av vig och galant. Visst presterade jag en elegant förklaring av ordets ursprung? 😉

  Gilla

  Svara
 3. kicki Inläggets författare

  PJ

  Det är ett bra och beskrivande ord i sitt sammanhang. Har för mig att vigulant är ett gångbart ord, även om det torde vara en finlandism.

  Gilla

  Svara
 4. kicki Inläggets författare

  Rune
  Klåmso är också en variant av ordet som vi använder ibland. Låt oss hoppas att våra sprintskidåkare inte är klåmso/klåmsin i morgon så det bär omkull! Håller just på att installera en inspelningsbar digibox som vi hämtat från villan för jag hinner inte hem från jobbet i tid.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s